HockeyNews
PLUS

AIK:s sportchef om storsatsningen: "Har kommit rätt långt fram"

(13693) AIK
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 april 2020

FacebookXWhatsApp

AIK storsatsar mot toppen igen.
Fem starka återvändare, med Anton Holm och Fredric Weigel i spetsen, har redan skrivit på för klubben och det har gett eko.
– Jag tror att den ena ger den andra signaler och att det är allt ifrån bra tränare och spelare som ger varandra en trygghet som gör att man vill vara med och till slut så vill man vara med för att den andra är med, säger sportchefen Anders Gozzi till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

AIK vill snabbt ta sig ifrån det bottenträsk man hamnade i under förra säsongen.

Under den senaste veckan har det stått klart att man gör en rejäl satsning mot toppen och har lyckats locka tillbaka allsvenska toppforwards i Fredric Weigel och Anton Holm, samtidigt som man värvat hem backarna Simon Fernholm och Filip Windlert samt adderat Amil Krupic som vann Kristianstads interna poängliga under förra säsongen.

Vid lunchtid på torsdagen gick klubben ut med att man kontrakterat forwarden Nicklas Heinerö som återvänder, tre säsonger efter att han lämnat AIK efter ett par skadeskjutna säsonger.

– Vi känner honom väldigt, väldigt väl. Det är en kille som varit här sedan junioråldern och hade lite otur med skador när han var här tidigare, som gjorde att vi inte fortsatte med honom då. Sedan har han gått väldigt bra under två år i Oskarshamn där han visat hur bra han är så vi är jätteglada att han kommer tillbaka. Vi hoppas att han är hel och frisk, för då kommer han vara jättenyttig för oss, säger sportchefen Anders Gozzi till HockeyNews.se.

Vad är det som gjort att ni lyckas värva tillbaka de här spelarna?

– Jag tror att den ena ger den andra signaler och att det är allt ifrån bra tränare och spelare som ger varandra en trygghet som gör att man vill vara med och till slut så vill man vara med för att den andra är med. Sedan är det killar som har varit med här när vi haft framgång som vet hur roligt det kan vara när man spelar i AIK.

Filip Windlert är en av AIK:s återvändare. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Många klubbar, inte bara i allsvenskan, lever i osäkra tider när det kommer till det ekonomiska till följd av coronaviruset vilket lett till att truppbyggandet går långsamt på sina håll och kanter.

I AIK har man kommit en bra bit i det ekonomiska och sportsliga arbetet inför kommande säsong.

– Visst är det så, vi har kommit rätt långt fram och det känns bra. Vi har kommit igång med träningen tillsammans och ju tidigare vi blir klara med laget ju längre tid kan vi träna tillsammans och ge dem den här tiden som behövs, säger Gozzi.

AIK använde sig av sex olika målvakter under förra säsongen, där 17-årige Jesper Vikman var en och den från Väsby inlånade Edvin Olofsson var en.

I nuläget har AIK kontrakterat Olofsson samt Claes Endre över den kommande säsongen.

Båda har starka säsonger bakom sig i Hockeyettan, men bortsett Olofsson match med AIK förra säsongen är båda otestade på allsvensk nivå.

– Så är det. Kommer man från ettan så är man oprövad, samtidigt så är det två fantastiska killar som gillar att tävla och träna. Gemensamt tycker jag att de har vinnarskallar båda två, och det är en bra grund där de gått ett par år och tagit steg i division ett och jag är övertygad om att båda är redo för allsvenskt spel, säger Gozzi och fortsätter:

– Sedan är det upp till dem att tävla om vem som ska stå mest. Men vi känner oss väldigt tillfreds med de två målvakterna, där det kommer in entusiasm, mycket tävling och killar som vill framåt.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!